top of page
Hartvormige ballonnen

Hartcoherentie

Via je ademhaling, je tot rust brengen 

Hartcoherentie is een ademhalingstechniek die jou mentaal en emotioneel in evenwicht brengt, waardoor je hele lichaam ontspant. Je kan de techniek toepassen telkens als je het nodig hebt, waar je ook bent. Wanneer je je focust op een regelmatige ademhaling breng je je hart in een staat van coherentie. Vervolgens stuurt het signalen naar je brein, waardoor je autonoom zenuwstelsel, emoties, verstand en dus ook je stressniveau opnieuw in balans komen. En zo kom je tot rust.

 

Hartcoherentie kan je o.a. inzetten bij stress, fobieën, angsten, burn-out, depressie, een kort lontje, (chronische) hyperventilatie, overgevoeligheid, gespannen spieren, een onrustig gevoel, oppervlakkige ademhaling, paniekaanvallen

Doorgaans zitten we samen gedurende 3 sessies van een uur. Daarin leg ik je uit wat hartcoherentie is en wat de impact ervan is op stress en emoties. Vervolgens begeleid ik je stap voor stap naar het ademhalingsritme dat je zenuwstelsel in evenwicht brengt. Bij elke sessie meten we je vooruitgang aan de hand van biofeedback apparatuur. Je leert ook hoe je hartcoherentie kan toepassen om stress uit het verleden of angst in de toekomst te verminderen.

bottom of page