top of page

VRAAG EN ANTWOORD

​

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt ongeveer 1 (één) uur, Bij de eerst sessie is er ook een intake gesprek daardoor duurt deze afspraak iets langer. Reken op 15 minuten extra.

​

Hoeveel sessies heb ik nodig en wat is de frequentie?

De klacht die je hebt bepaalt de frequentie en de duur. In het begin zal je met kortere tussenpozen sessies hebben. Eens er verbetering is, worden de sessies met grotere tussenpozen gepland. Dit alles gebeurt in samenspraak met de reflexologe.

​

Kan mijn klacht na de sessie verergeren?

Dat kan. Bij natuurlijke geneeswijzen wordt het lichaam geprikkeld om zijn eigen verdediging te versterken. Bij het versterken van de eigen verdediging kan ook de klacht geprikkeld worden. Dit is een reactie van het lichaam en betekent dat het zelfherstellend vermogen van je lichaam zich activeert. Ook excretie kan sterker worden:

  • Meer transpiratie; 

  • Emotionele reacties zoals huilen, lachen of woedeaanvallen; 

  • Feller ruikende urine; 

  • Meer urineren; 

  • intens gevoel van warmte of koudte

 

Mag ik reflexologie hebben als ik zwanger ben?

Ja hoor. Tijdens de zwangerschap verandert het hormonenpeil van de vrouw voortdurend. Dit kan voor ongemakken zorgen. Reflexologie helpt je om hiermee meer in evenwicht te komen. Daarnaast geniet ook de baby-in-wording mee van de behandelingen. Reflexologie ondersteunt ook de groei van de baby. Zie ook Zwangerschapsreflexologie.

​

Mag reflexologie ook als je geen klachten hebt?

Natuurlijk, daar reflexologie het zelfregulerend systeem van het lichaam activeert, wordt hierdoor jouw immuunsysteem versterkt. Zo werken we preventief en kan je beter tegen een stootje. Daarnaast is reflexologie ook gewoon ontspannend.

 

Zijn er contra-indicaties bij reflexologie?

De fysieke conditie van de cliënt speelt een rol:

  • Bij hoge koorts kan een sessie best worden uitgesteld.

  • Bij suikerziekte dient er de nodige aandacht worden gegeven aan de suikerspiegel tijdens de sessie. Overleg dit met de reflexologe.

  • Een ernstige huidaandoening aan de voeten kan een contra-indicatie zijn, maar je kan ook de handen laten behandelen. 

bottom of page