top of page

OVER MEZELF

 

Ik heb al een hele weg afgelegd in mijn leven en elk stukje ervan draagt bij tot mezelf beter begrijpen en me meer omarmen en van daaruit in de wereld te staan.  Het is o.a. die ervaring en wijsheid die ik wil inzetten om anderen hun pad te laten (her)vinden of zich beter te aligneren met hun eigen pad.

Wanneer ik na zo’n 25 jaren in de ICT sector, deel uitmakend van het management-team, mee de ontmanteling van een Europese organisatie tot een goed einde begeleidde, werd ik serieus met mezelf geconfronteerd. In dit bedrijf had ik veel energie gestoken en dit viel nu weg. Dit faillissement confronteerde me met mijn angsten, mijn pijn en ook met mijn percepties en aannames over mezelf en de wereld om me heen. Via bewustzijnswerk kwam ik in contact met het holistische werk.

 

Eerst maakte ik kennis met Reiki, chakra heling en voetreflexologie. In dat laatste ging ik me verdiepen en startte ik onmiddellijk na mijn opleiding met mijn eigen praktijk (2008).

Ondertussen werkte ik verder aan mijn proces en kwam zo in contact met Zijnsoriëntatie. Zijnsoriëntatie is een pad van levenskunst, van herinneren wie je ten diepste bent om daaruit voluit te leven. Binnen Zijnsoriëntatie komen Westerse psychologie en Boeddhistische levenshouding samen tot een eigentijdse levensvisie. Vanuit deze levensvisie probeer ik in het leven te staan en van daaruit begeleid ik ook mensen in hun zoektocht naar zingeving, zelfontplooiïng en bewustwording. Ik voltooide de basisopleiding Zijnsoriëntatie (Nederland) in 2008.

Daar stopte het niet. Ik merkte dat ik graag zelf mensen wilde begeleiden in hun pad en volgde een coaching opleiding bij Training en Coaching Square en behaalde zo het PCC certificaat van ICF (International Coaching Federation) in 2010, wat ik blijf up to date houden met het volgen van trainingen zoals o.a. Teamcoaching, Insights Discovery, werken met Kernkwadranten en andere workshops.

 

Sinds 2016 geef ik ook les binnen de basisopleiding Voetreflexologie aan het CVO De Oranjerie in Aarschot, waar ik startende reflexologen mag inwijden in dit vak.

 

De vele voetreflexologie en Reiki sessies, maar ook mijn eigen pad maakte me ook duidelijk dat voeding niet los kan gezien worden van de levensstijl en levenshouding die je wilt bewandelen. En daar wilde ik meer over weten. Daarom startte ik in 2015 met de opleiding macrobiotiek bij Marijke De Coninck. Vanuit een moderne visie van macrobiotiek kijken (en dus kijken vanuit de 5 transformaties) naar waar mensen nu (mee) zitten in hun leven en hoe ze hun eigen weg verder kunnen vorm geven door voeding, levensstijl en levensvisie in harmonie te brengen.  Wat ben ik toch gelukkig om deze samenhang te ontdekken en daarmee aan de slag te kunnen gaan met mensen.

In 2015 werd ik ook ingewijd in het Reiki Meesterschap en initieer ik nu ook naast het geven van Reiki helingen.

En dit is hoe ik mensen meer in hun levenskracht wilt brengen via levenscoaching, reflexologie, Reiki en workshops

  • Leren om hun Qi levensenergie aan te boren

  • Contact met Innerlijke Bron versterken

  • Bewust te maken van hun levensvisie en hoe ze dit concreet kunnen maken

  • Handvaten geven om hun levensstijl aan te passen en vorm te geven

bottom of page