WAAROM EEN COACH

 

Een  coach kan verschillende rollen aannemen, afhankelijk van jouw  behoeften. Dit zijn enkele typische rollen:

 

Klankbord.  Als klankbord checkt een coach met jou of je op het “juiste” pad zit of dat wat voor jouw belangrijk is er wel degelijk voor je toe doet. Zo helpt een coach je te gefocust blijven op waar het om draait in jouw leven. Veel topmanagers hebben een coach die hen helpt om gefocust te blijven op hun doelstellingen en de doelstellingen van hun organisatie.

 

Tot inzichten komen. Een coach helpt je naar de kern te gaan. Door vragen te stellen in plaats van gewoon informatie te geven, leidt hij/zij de coachee naar de inzichten.

 

Nieuw perspectief. Heb je iemand nodig om een andere kijk op een situatie te krijgen en zo jou een nieuw perspectief te geven. Vb: Je zit vast in een situatie en je weet geen uitweg of andere manier van aanpak.

 

Verantwoording.  Een coach kan ook een stok achter de deur zijn. Zo helpt hij/zij je jouw doelen te bereiken.  Je weet dat je op gezette tijd iemand ontmoet die je vraagt hoe ver je staat.  En die ook wel met je meedenkt als er problemen opduiken of je het niet zo goed meer ziet zitten.

 

Levensdoel. Als je twijfelt waarom je hier op deze planeet bent; wat jouw bijdrage is aan de maatschappij of hoe je jouw taak nog beter kan vervullen, kan een coach je helpen.

 

Prioriteiten bepalen . Heb je moeite om te kiezen. Weet je niet goed waarop te focussen in je leven? Een coach helpt je de juiste richting te vinden.

 

Een coach helpt je om meer inzichten te krijgen over hoe je in mekaar zit en hoe je  in de wereld staat. Daarnaast helpt hij/zij je ook de verschillende aspecten van het leven aan te pakken en concreet te maken.

Dakini

Tervuursesteenweg 72a

3060 Bertem

 

0475/41 57 00

gvanderwegen@dakini.be

Contacteer me voor meer informatie

Volg ons op

  • Wix Facebook page

© 2015 - 2020 door Greet Vanderwegen