top of page

Stress ontladen door reflexologie

Doorheen de dag worden we geconfronteerd met situaties die belastend zijn, die ons emotioneel uitdagen of waardoor we ons bedreigd voelen. Dat kan over kleine dingen gaan. Kinderen die moeilijk doen aan de ontbijttafel. Een veeleisende baas. Een collega die zijn weekendavonturen wil vertellen, terwijl jij met een strakke dead-line zit. Ook de agressie in het verkeer veroorzaakt stress in ons lichaam.

Wat is Stress?

Stress is een fysiologische reactie van het lichaam. Ons lichaam maakt adrenaline en noradrenaline aan in bedreigende situaties waardoor we op een snelle en alerte manier kunnen reageren op de bedreiging. Vanuit onze oerinstincten hebben we in stresssituaties namelijk maar 3 keuzes: vluchten, bevriezen of vechten.

We kunnen onderscheid maken tussen gezonde stress en chronische stress. Gezonde stress houdt ons alert en maakt deel uit van ons verdedigingssysteem en ons fysiologisch proces. Maar als deze stress situaties zich te snel opvolgen of te lang duren dan wordt de stress chronisch. Hierdoor blijft het lichaam langdurig in een staat van opwinding en angst. Het zenuwgestel en de endocriene klieren (o.a.de bijnieren) raken zo overbelast en het afweersysteem van het lichaam wordt zwakker. Langdurige stress kan leiden tot verschillende fysieke klachten, slapeloosheid, maar speelt ook in op onze emotionele toestand en ons mentaal vermogen.

Naast jezelf wat rust en tijd te gunnen om het recupereren, is het ook belangrijk om de opgeslagen stress in je lichaam te “ontladen”. Voetreflexologie is een heel ontspannen en toch doelgerichte manier om je lichaam te laten ontladen en ontspannen.

Reflexologie als antwoord

Reflexologie is een natuurlijke behandelswijze waarbij de reflexzones op de voeten (of in nood de handen) worden bewerkt. Deze reflexzones corresponderen met de verschillende delen van jouw lichaam. Door de reflexzones te bewerken wordt jouw lichaam op een natuurlijke wijze in evenwicht gebracht. De opgebouwde spanning wordt verminderd. De doorbloeding wordt geoptimaliseerd. Het brengt je tot rust zowel fysiek, emotioneel als mentaal.

Daar we op een natuurlijke manier werken, wordt er beroep gedaan op de intelligentie van je lichaam. Dit betekent dat het alleen datgene is waar jouw lichaam klaar voor is en nodig heeft, dat zich los zal laten.

Daar we alleen op de voeten werken en niet over het gehele lichaam, maakt dat voetreflexologie heel toegankelijk is.

Afhankelijk van waar de meeste stress zich heeft vastgezet, is het belangrijk om de techniek aan te passen. Voor meer fysiek gerelateerde klachten gebruiken we de klassieke reflexologie. Voor mee emotioneel en mentaal gerelateerd klachten wordt de Qi-reflexologie ingezet

Recente berichten
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page