top of page

Hormonen balanceren via voetreflexologie

Wanneer we aan hormonen denken wordt over het algemeen direct de link gelegd naar vrouwen met menstruatieproblemen, zwangerschap (wens) en de overgang. Dat is jammer want (gelukkig) hebben we allemaal een hormoonhuishouding. Zonder de afgifte van hormonen zouden allerlei zaken die wij “normaal” vinden niet plaats kunnen vinden! Denk maar eens wat er kan mislopen als onze schildklier niet goed werkt. De schildklier maakt twee belangrijke hormonen: T-4 en T-3 aan. Deze hormonen beïnvloeden elke cel in het lichaam. Ze ondersteunen de snelheid waarmee het lichaam vetten en koolhydraten opneemt en verbruikt.Hormonen zijn de boodschapperstoffen die in kleine hoeveelheden worden afgegeven door kliercellen.

Hormonen vormen tevens de verbinding tussen lichaam en geest. De zeven hoofdchakra’s staan in verbinding met 7 hormoonklieren, de epifyse, hypofyse, schildklier, thymus, alvleesklier, geslachtsklieren en bijnieren.


De endocriene klieren zorgen voor afgifte van hormonen zodat de spijsverteringsorganen hun werk kunnen doen. De hormonen regelen ook de groei van het beenderenstelsel en botopbouw. Zij geven signalen af aan het zenuwstelsel zodat we letterlijk in beweging kunnen komen en kunnen reageren op situaties. Zij beïnvloeden de stofwisseling, bloeddruk, geslachtsklieren, ...


Bovendien hebben hormonen een grote invloed op ons gevoel van welbevinden en ons gedrag. Denk maar eens aan een vrouw die zwanger is en bepaalde grilletjes kan hebben.


Door allerlei factoren kunnen er verstoringen ontstaan binnen het hormonaal stelsel. Bijvoorbeeld  door  stress, voeding, medicatie, ziekte, zwangerschap, de overgang, omgevingsfactoren, emotie, etc. Masseren van de reflexzones van de endocriene klieren op de voeten kan een middel zijn om het hormonaal systeem te verbeteren en/of te herstellen


Hormonen balanceren kan ondersteunend werken bij onder andere:

Migraine, spijsverteringsklachten, disbalans van de stofwisseling, schildklieraandoeningen, slaapproblemen,  allergieën en huidklachten, menstruatieklachten, PMS, Postnatale depressie, de overgang, Ook bij vruchtbaarheidsproblemen en na zwangerschap helpt het balanceren van de hormonen.


Bij een algeheel gevoel van on-welbevinden, malaise, (chronische) vermoeidheid, stress, burn-out, ‘bijnier uitputting’, futloosheid of overactief kan het balanceren van het hormonenstelsel helpen.


Hormonen balanceren via voetreflexologie

Bij deze massage worden de epifyse, hypofyse en hypothalamus, schildklier, thymus, pancreas, geslachtsklieren en de bijnieren via de reflexzones op de voeten gestimuleerd.  Ook het hart, de lever en de darmen worden gestimuleerd.

ความคิดเห็น


Recente berichten
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page